Telefoon: (+31) 315 34 61 64
Social media:

Producten

Meer informatie volgt zeer binnenkort

« Alle producten

Lichtbesturing

Kerkbestuur in vuur en vlam met nieuwe LED-drive.

Het laatste waar een authentiek kerkgebouw op staat te wachten is brand in de nok! Of kortsluiting. Toch is de kans groot dat dit kan gebeuren als gevolg van warmteontwikkeling bij toegepaste electronica. Dat moet anders en dat kan dus ook!

Brandgevaarlijk:

Steeds meer kerken maken gebruik van LED-verlichting. Deze hebben een zogenaamde "driver" nodig. Deze drivers worden normaalgesproken gemonteerd bij het armatuur. Zeker als kerkgebouwen hoog zijn, is het niet eenvoudig om verlichting effectief te plaatsen. Electronica is niet bij uitstek geschikt om toegepast te worden op hoge en vaak lastig bereikbare plaatsen. Als gevolg van warmteontwikkeling kan het zelfs brandgevaarlijk zijn. Dat moet voorkomen worden!

Door het toepassen van zogenaamde "gecentraliseerde drivers" zijn er geen lokale drivers meer nodig op de plaatsen waar de armaturen gemonteerd zijn. Dit zijn gepatenteerde drivers, die ook uniek zijn in hun soort. Daar straks meer over.

Legio voordelen:

Het voordeel van gecentraliseerde drivers toepassen is dat er geen 230V kabel naar het armatuur hoeft. Een dunne laagspanningskabel volstaat. Dit vermindert de kans op gevaar van kortsluitingen en bespaart bovendien veel kosten. En het vereenvoudigt onderhoud en vermindert brandgevaar. Dus het is een situatie die dubbele winst oplevert, uitgedrukt in geld en veiligheid.

Knipperen voorbij:

Uniek zijn de drivers ook, want deze gepatenteerde gecentraliseerde drivers maken GEEN gebruik van PWM (Pulse with modulation oftewel pulsbreedte modulatie) PWM is een pulserende manier van dimmen van een LED waar nagenoeg alle drivers gebruik van maken. PWM kan bij sommige mensen hoofdpijn veroorzaken omdat de LED feitelijk continu knippert op een hoge frequentie. Het is weliswaar niet met het blote oog te zien, maar onze hersenen registreren dit wel. Ook kan het problemen opleveren wanneer er camerabeelden worden gemaakt in het kerkgebouw. Camera’s registreren het knipperen dat is dus storend voor de kijker.

Wij hebben gekozen voor de centrale drivers die volledig knippervrij de LEDS dimmen en die ook nog zonder PWM zijn. Dit geeft een rustig lichtbeeld zonder hinderlijke knipperingen, wat volgens ons essentieel is in een kerkgebouw.

Zie onderstaand filmpje voor het verschil in dimmen MET en ZONDER PWM.

Nieuwsgierig naar uw mogelijkheden? Voel u vrij. Kom in contact

© 2015. Lichtarchitectuur Vermeulen / Lichtendekerk.nl. Website door The Social Factory, Alle rechten voorbehouden.