Telefoon: (+31) 315 34 61 64
Social media:

Nieuws

Volg de ontwikkelingen van Vermeulen Lichtarchitectuur BV op de voet!

Actueel Nisse

  • 30-03-2016

Eerste LED-project heeft de vuurproef doorstaan 

De Mariakerk (PKN) te Nisse is de eerste kerk die door Vermeulen Licht-architectuur is voorzien van een bijzonder LED-systeem. Na een jaar lang research op allerlei gebied rondom de techniek van LED-verlichting is de geplaatste verlichting in Mariakerk met  een ruime voldoende afgesloten.

In samenwerking met Safetyspec uit Krabbendijke is dit volledig nieuwe lichtconcept met een eigen unieke  techniek met succes in gebruik genomen.Leo Lievense heeft 8 armaturen van 79,8W per stuk aangesloten op een centraal geplaatste driverunit, die draadloos wordt aangestuurd door een paneel met een dim functie. Storings- en trillingsvrij wordt het armatuur op max. 24V perfect gedimd. Naast een zeer goede Ra waarde van 95CRI bevind de LED zich in een verblindingsvrije reflector die geen hinderlijke schittering afgeeft door het zeer hoge aantal lumen. Door deze nieuwe ontwikkeling kunnen we nu probleemloos LED-armaturen van 79,8W de 150W halogeenmetaaldamp lampen van ons Clair-Lux concept één op één mee vervangen. 

In de kerk zijn stroommetingen gedaan aan de 230V voeding van de LED-driver om te bepalen hoeveel stroom de acht armaturen in totaal opnemen.

Stand 1: voluit

3,323A (=100% = ca. 415mA per LED)   

Stand 2: dimmen
2,616A (=80% stoomopname)
Stand 3: dimmen
1.435A (= 45% stroomopname)
Stand 4: dimmen
0,744A (22% stroom opname) 

 

Het nieuw verlichte kerkgedeelte is gedacht voor exposities, maar wordt ook nog breder ingezet voor multifunctioneel gebruik. 

 


Nieuwsgierig naar uw mogelijkheden? Voel u vrij. Kom in contact

© 2015. Lichtarchitectuur Vermeulen / Lichtendekerk.nl. Website door The Social Factory, Alle rechten voorbehouden.