Telefoon: (+31) 315 34 61 64
Social media:

Nieuws

Volg de ontwikkelingen van Vermeulen Lichtarchitectuur BV op de voet!

H. Nicolaaskerk Baarn, laatste kerk van een tijdperk

  • 30-01-2017

De H. Nicolaaskerk te Baarn is de laatste kerk die met het "Clairlux" concept wordt uitgevoerd in CDM-Mastercolour.

De H. Nicolaaskerk is nu voor minstens 40 jaar weer up to date, samen met al die andere kerken die wij in het verleden mochten verlichten. Het is ons dan ook niet meegevallen om van het perfecte  concept in licht en reflectortiechniek, afscheid te moeten nemen. 

Na lang wikken en wegen en antwoorden, die tot in de kleinste details op onze filosofie en kijk op licht voor kerken aansluiten, menen wij echter de stap naar een eigen afgestemd LED-concept voor kerken te kunnen maken. 

Heeft de H. Nicolaaskerk dan verkeerde keuzes gemaakt? Dat kan je zo niet stellen. Deze kerk heeft voor haar eigen gebruik een eigen uniek lichtontwerp ontvangen, met een eigen op maat afgestemde lichttechniek die haar alleen in deze opstelling ten goede zal komen. Dat gaat straks iedere bezoeker op eigen ervaring beleven.

De kleur en lichtbeleving was tot voor de opdracht in onze ogen en ervaring niet uit te voeren in LED toen we aan dit project begonnen. Daar zijn we tot voor kort enorm de goede kant mee uit gegaan.

Eén ding is zeker, de H. Nicolaaskerk zal bij haar eigen lichttechniek willen blijven als straks het project is opgeleverd en dat zal alleen maar worden versterkt. 

Vermeulen is momenteel bezig om het lichtconcept te installeren

Op de regionale omroep is een mooi filmpje te zien over de restauratie. Klik HIER om de film te bekijken

https://www.aartsbisdom.nl/wp-content/uploads/2017/07/Op-Tocht-10-2016-HNicolaaskerk-Baarn.pdf


Nieuwsgierig naar uw mogelijkheden? Voel u vrij. Kom in contact

© 2015. Lichtarchitectuur Vermeulen / Lichtendekerk.nl. Website door The Social Factory, Alle rechten voorbehouden.